Burgeri de linte roșie și quinoa


Ingrediente:

  • 50 g quinoa
  • 50 g linte roșie
  • 4 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • 2 linguri pesmet sau fulgi de ovăz mărunțiți
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • 2 linguri sos de ardei
  • o lingură ulei
  • 2 linguri susan
  • puțin mărar
  • un praf de chimen
  • o jumătate linguriță de oregano
  • sare după gust
  • 50 g morcov răzuit (opțional)

Mod de preparare:

Quinoa se spală în mai multe ape. Se pune la fiert în raport de o parte de quinoa și 2 părți de apă. Din momentul în care începe să fiarbă, se mai lasă 15 min, apoi se oprește focul și se lasă capacul pus până ce toată apa este absorbită.

Separat se fierbe lintea roșie.

Când cele două sunt aproape reci, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. Se formează burgeri și se coc în cuptor, întâi pe o parte și apoi pe cealaltă parte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.