Drob de linte roșie


Ingrediente:
  • 200 g linte roșie
  • 100 g semințe de floarea soarelui crude, înmuiate
  • 100 g orez fiert pe jumătate
  • o ceapă
  • 3-4 căței usturoi
  • o jumătate de cană suc de roșii
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (opțional)
  • 2 linguri ulei
  • o lingură boia dulce sau 2 linguri pastă de ardei
  • o linguriță sare (preferabil sare neagră, dacă nu aveți, se poate folosi sare obișnuită)
  • o legătură pătrunjel tocat mărunt
  • o linguriță turmeric
  • un praf mic de chimen măcinat
  • busuioc
  • alte arome, după gust și preferință
Mod de preparare:
Lintea roșie se pune la înmuiat o oră, după care se scurge și se pune în blender cu apă cât să treacă peste ea cu 4-5 degete. Se procesează până devine un aluat cremos, curgător. Compoziția se toarnă într-un castron și se amestecă cu semințele de floarea soarelui râșnite în prealabil, orezul și restul ingredientelor. Va rezulta un aluat moale, care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace până se rumenește deasupra. Se lasă să se răcească, după care se poate tăia și servi.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s