Bombonele cu unt de arahide


Ingrediente compoziție :

  • 100 g biscuiți simpli
  • 150 g fulgi de ovăz mărunți
  • 4 linguri unt de arahide
  • 3 linguri pudră de carob
  • 2 linguri pastă de curmale sau miere

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele bine, ca să aibă consistența unui aluat. Dacă mai este nevoie, se mai pot adăuga 2-3 linguri de apă. Se formează bombonelele și se dau la frigider pentru 2-3 ore sau la congelator pentru 30 de minute, înainte de a fi aplicată glazura.

Ingrediente glazură:

  • 100 g unt de cacao
  • 1 linguriță miere
  • 3-4 linguri pudră de carob

Mod de preparare:

Untul de cacao se topește pe baie de apă. După ce s-a răcit și este la o temperatură apropiată mierii, se amestecă cu aceasta și carobul.

Bomboanele se scot de la rece și se rostogolesc prin glazură. Pentru ca glazura să fie mai fluidă, se poate ține vasul deasupra unei crăticioare cu apă caldă.

Se dau din nou la rece până se întărește glazura.

bilute invelite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.