Prăjitură cu morcov


Ingrediente:

400 g făină
100 g unt de cocos sau 100 ml ulei
2 căni morcovi răzuiți mărunt
puțină vanilie
coaja de la 1/2 lămâie
un praf de sare
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, stins cu zeamă de lămâie sau oțet

Mod de preparare:

Peste făină punem untul de cocos și amestecăm până se încorporează bine. Adăugăm celălalte ingrediente și frământăm. Coca rezultată se întinde cu sucitorul, se pune în tavă și se coace. După coacere, se pune pe deasupra un sos de fructe/cremă de ciocolată/budincă, etc. Când este rece se poate porționa și servi.

Notă: În cazul în care morcovul este proaspăt, preparatul s-ar putea să mai ceară puțină făină în plus sau micșorați cantitatea de morcov.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.