Ingrediente:
300 g semințe floarea soarelui (crude)
4 linguri orez fiert
2 linguri ulei (preferabil de măsline)
zeama de la 1 lămâie
un praf de sare
1 fir de ceapă verde tocat
verdeață (eu am folosit mărar, pătrunjel)
2-3 linguri de apă
Mod de preparare:
Semințele de floarea soarelui se pun la înmuiat în apă rece pentru aproximativ 2 ore. Apoi se clătesc și se pun în robot împreună cu restul ingredientelor, în afară de verdeață și ceapă. Se proceasează până rezultă o pastă fină. După aceea se amestecă cu verdeața și ceapa (după ce au fost adăugate verdeața și ceapa, NU se mai procesează în robot, ci doar se amestecă cu… un tacâm)
eu nu pun la inmuiat niciodata, rasnesc semintele, amestec cu orezul, lamaia, sare, apa cat e necesar sau lapte de soia, 1 lg usturoi granulat sau 2 catei de usturoi daca nu aveti de plecat pe undeva…si e super. Acelasi gen de pateu obtineti si din seminte de bostan sau nuci, migdale sau susan… Pofta buna! 🙂
ApreciazăApreciază