Tort cu ciocolată


Ingrediente blat:

  • 10 curmale
  • 100 g alune / unt de alune / nuci
  • 150 g biscuiți simpli zdrobiți
  • 50 g fulgi quinoa / fulgi de ovăz mărunți
  • 2 linguri praf de roșcove
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 100 ml apă

Se pun în blender toate ingredientele în afară de biscuiți zdrobiți și fulgi de cereale. Se procesează până rezultă o cremă asemănătoare smântânii. (Dacă nu avem un blender puternic, se procesează întâi curmalele cu apa, ulterior adăugându-se spre procesare carobul, untul de alune, sarea și vanilia.) Se toarnă compoziția într-un castron și se amestecă cu biscuiții zdrobiți și cu fulgii de cereale. Într-o tavă cu cerc punem aluatul rezultat, îl nivelăm ca să fie de grosime egală peste tot și îl punem la congelator până realizăm crema.

Ingrediente cremă:

  • 200 g caju crud
  • 3 linguri carob
  • 100 g curmale înmuiate
  • 2 linguri unt de cocos
  • 2 linguri unt de cacao
  • un praf de sare
  • vanilie

Se pun toate ingrediente în blender împreună cu apă ca să treacă cu 2 degete peste ingrediente, și se procesează până rezultă o cremă fină. Se scoate blatul de la congelator, și se toarnă peste el crema rezultată, după care se mai lasă la congelator pentru 3-4 ore. După acest timp se poate scoate tortul din formă și se ornează după preferință. Dacă se servește în ziua respectivă, după ornare se ține la frigider până este servit. Dacă se servește în altă zi, se păstrează la congelator și se scoate cu aprox o oră și jumătate înainte de servire.

Notă: Dacă nu avem un blender puternic, se pun ingredientele pe rând: mai întâi curmalele înmuiate, apa, sarea și vanilia se procesează, apoi restul ingredientele se adaugă pe rând și se procesează în etape. Dacă mai este nevoie, se mai pot adăuga 1-2 linguri de apă în timpul procesării.

Dacă nu folosim unt de cocos și unt de cacao, se pot folosi 3 linguri de tărâțe de psylium, cu mențiunea că acestea se vor adăuga ultimele în compoziție și se amestecă rapid, după care se toarnă peste blat, deoarece acestea încheagă crema destul de repede. Gustul cremei va fi ușor diferit.

Ingredientele din rețetă sunt pentru un tort de mărime medie.

În lipsa formei cu cerc, se poate folosi o crăticioară învelită cu folie alimentară.

rete

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.