Croissant cu ciocolată


Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte vegetal călduț / apă călduță
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurițe drojdie
  • 1/2 linguriță curcuma
  • arome după gust (lămâie, portocală, vanilie)
  • un praf de sare

Se amestecă toate ingredientele, astfel încât să rezulte un aluat elastic. Se lasă coca într-un vas acoperit până își dublează volumul.

Ingrediente umplutură:

  • 200 g semințe de floarea soarelui crude
  • 50 g carob
  • 200 g curmale înmuiate (2-3 ore)
  • arome după preferință (vanilie etc)
  • un praf de sare

Se pun toate ingredientele în robot și se procesează până rezultă o pastă de ciocolată tartinabilă. Dacă este nevoie, se pot adăuga câteva linguri de apă.

Aluatul se împarte în 5 mingii. Fiecare minge se întinde cu sucitorul, ca să rezulte un cerc. Se amestecă 50 ml ulei cu 1 lingură de făină, iar o parte din ea se pune peste primul cerc de aluat. Se adaugă al doilea cerc, care se unge din nou cu crema de ulei, apoi se adaugă al treilea și al patrulea cerc, fiecare ungându-se cu pasta de ulei. Deasupra se așează cel de-al cincilea cerc. Cele cinci cercuri suprapuse se întind cu sucitorul într-un cerc mai mare. Acesta va fi împărțit în 8 triunghiuri. La baza fiecărui triunghi se pune ciocolată, se rulează, apoi se pune în tava de copt, în care a fost pusă hârtie de copt. Se lasă cornurile în tavă la crescut, la loc cald, aprox 30 de minute, apoi se pun la copt în cuptorul încălzit înainte.

După ce s-au copt, se pot unge cu miere.

croissant cu ciocoalata

 

 

 

Un gând despre &8222;Croissant cu ciocolată&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.