Mâncare de năut


Ingrediente:

  • 200 g năut
  • 2 cartofi
  • 3 cepe
  • 3 ardei roșii sau 5-6 linguri pastă de ardei
  • 2 linguri ulei
  • 3 frunze dafin
  • puțin busuioc uscat
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri suc de roșii
  • verdeață
  • sare după gust

Mod de preparare:

Năutul se pune la înmuiat aproximativ 12 ore, după care se pune la fiert, până când boabele au o consistență cremoasă, dar sunt încă întregi. Separat, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, se adaugă puțină apă și uleiul și se înăbușe cu capac la foc mic. Când s-au înmuiat ceapa și ardeiul, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și apă cât să-i cuprindă și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute împreună. Se adaugă apoi năutul fiert, busuiocul, frunzele de dafin, usturoiul tocat mărunt, bulionul și apă cât să treacă cu 2-3 degete de năut. Dacă se dorește, se mai pot adăuga 2 linguri de pastă de ardei. Se lasă să fiarbă toate împreună aproximativ 15 minute (timpul se socotește din momentul în care începe să fiarbă).

Poftă bună! 🙂

mancare de naut

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.