Ingrediente:
- 200 g năut
- 2 cartofi
- 3 cepe
- 3 ardei roșii sau 5-6 linguri pastă de ardei
- 2 linguri ulei
- 3 frunze dafin
- puțin busuioc uscat
- 2-3 căței de usturoi
- 4-5 linguri suc de roșii
- verdeață
- sare după gust
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat aproximativ 12 ore, după care se pune la fiert, până când boabele au o consistență cremoasă, dar sunt încă întregi. Separat, ceapa și ardeiul se toacă mărunt, se adaugă puțină apă și uleiul și se înăbușe cu capac la foc mic. Când s-au înmuiat ceapa și ardeiul, se adaugă cartofii tăiați cubulețe și apă cât să-i cuprindă și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute împreună. Se adaugă apoi năutul fiert, busuiocul, frunzele de dafin, usturoiul tocat mărunt, bulionul și apă cât să treacă cu 2-3 degete de năut. Dacă se dorește, se mai pot adăuga 2 linguri de pastă de ardei. Se lasă să fiarbă toate împreună aproximativ 15 minute (timpul se socotește din momentul în care începe să fiarbă).
Poftă bună! 🙂