Ingrediente cocă:
- 500 g făină
- 1 linguriță drojdie uscată
- 4 linguri ulei
- 1 lingură miere sau pastă de curmale
- 1/2 linguriță turmeric / curcuma
- un praf de sare
- 250 ml apă călduță
Mod de preparare:
Se amestecă bine toate ingredientele, ca să rezulte o cocă elastică, ce se poate întinde ușor. Se acoperă vasul cu folie și se lasă să crească la loc călduț.
Ingrediente umplutură:
- 10 curmale
- 3 linguri praf de carob
- un praf de sare
- o jumătate păstaie vanilie
- 100 g alune sau semințe de floarea-soarelui / 3 linguri unt de alune
Mod de preparare:
Curmalele, carobul, vanilia și sarea se pun în blender împreună cu apă cât să le cuprindă. Se blenduiesc până rezultă o pastă fină. Se adaugă alunele și se amestecă din nou.
Când aluatul a crescut, se împarte în 6-7 mingiuțe. Fiecare mingiuță se aplatizează cu mâna, în mijloc se pune o lingură de ciocolată, apoi se adună înapoi mingiuța, astfel încât ciocolata să rămână în interior. Se întinde cu sucitorul, ca să rezulte o formă ovală, care se crestează cu cuțitul de la un capăt la altul pe mijloc, pe lungime (marginile rămân netăiate). Se rulează pe lungime și se dă formă de potcoavă / corn.
Pentru o altă formă, o mingiuță se întinde cu sucitorul să rezulte o formă ovală. Se împarte imaginar în două jumătăți; pe prima jumătate se pune o lingură de ciocolată, iar cealaltă jumătate se taie fâșii. Se rulează începând de la jumătatea cu ciocolată.
Cornurile se pun la cuptor aproximativ o jumătate de oră.
După ce s-au copt, opțional se pot unge cu miere și presăra cu fulgi de cocos sau nucă măcinată.
Notă: În loc de ciocolată, se poate folosi orice altă umplutură, după preferință.