Ingrediente:
Blat:
- 200 g făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați)
- 200 g nucă măcinată grob
- 300 g pastă de curmale (150 g curmale înmuiate + 150 g apă)
- 2 linguri carob
- 1/2 păstaie vanilie
- un praf de sare
Cremă:
- 300 g unt vegetal
- 100 g pastă de curmale
- 1/2 păstaie vanilie
- un praf de sare
- vișine sau bobițe de rodie
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele pentru blat până rezultă o pastă asemănătoare unui aluat. Dacă este prea uscat, se mai adaugă câteva linguri de apă. Pe o folie de plastic se întinde blatul în strat de jumătate de centimetru.
Ingredientele pentru cremă, cu excepția fructelor, se amestecă în robotul de bucătărie. Dacă e prea moale, se mai pot adăuga câteva linguri de cocos. Se toarnă crema peste blat, apoi se pun din loc în loc fructele alese. Cu ajutorul foliei de plastic se rulează blatul, după care se pune pentru câteva ore la frigider.