Bomboane cu migdale


Ingrediente:

200 g migdale măcinate (sau pulpa de migdală care a rămas de la prepararea laptelui)
200 g semințe de floarea soarelui (crude)
5-6 linguri făină de ovăz (se poate face și din fulgi de ovăz)
100 g curmale (fără sâmburi)
2 linguri carob
1/2 baton de vanilie
1 praf de sare
2-3 linguri un de cocos (opțional)
aprox 100 ml de apă (dacă se folosește pulpa de migdală rămasă de la prepararea laptelui se folosește mai puțină apă)

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun în robot și se procesează până devin un aluat din care se pot forma ușor bombonelele.

Se pot tăvălii prin nucă, nucă de cocos, goji, etc (după gust) și se țin la frigider câteva ore înainte de a fi consumante.

5 gânduri despre &8222;Bomboane cu migdale&8221;

  1. Pingback: Intercer Romania | Bomboane cu migdale
  2. Intai vreau sa multumesc pentru aceasta reteta, e minunata!
    O folosesc aproape saptamanal pentru ca imi ramane pulpa de migdale de la lapte si imi place enorm. O singura intrebare am poate ma puteti ajuta: uneori bomboanele capata un gust de parca iti lasa gura punga si nu inteleg de la ce…initial am crezut ca e de la miere si nu am mai folosit dar acum vad ca o urma tot se mai simte uneori.. Sa fie de la prea mult unt de cocos? Sau poate pentru ca au stat migdalele prea mult la inmuiat?

    Apreciază

    • Îmi cer scuze că răspund așa târziu.

      Ați folosit cumva migdale amare?
      Nouă nu ni s-a întâmplat niciodată așa ceva… nu știu ce să vă spun. Dacă considerați că vreunul din igrediente e în cantitate prea mare/mică vă sugerez să adaptați după gustul familiei 🙂

      Apreciază

      • Multumesc pentru raspuns. Nu stiam pe cine sa intreb si nu sunt nici o bucatareasa tocmai priceputa 🙂 in orice caz banuiesc ca ar fi de la migdalele uitate 2 zile la inmuiat.
        Abia astept sa mai fac, imi place reteta foarte mult!

        Apreciază

        • Probabil că aceasta e cauza. Dacă sunt lăsate mai mult decât 12 ore își schimbă gustul. Dacă doriți să le țineți mai mult, pot fi puse la frigider însă trebuie schimbată apa.
          Trebuie avut grijă totuși că microorganismele se înmulțesc în cazul în care au condiții propice 🙂

          Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.