Coșulețe cu mere


Ingrediente:
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • o linguriță drojdie uscată
  • 200 g ulei
  • 3-4 mere
  • scorțișoară
  • miere
Mod de preparare:
250 g făină se amestecă cu sarea, drojdia și apă călduță, astfel încât să rezulte un aluat elastic, nelipicios. Restul de 250 g făină se amestecă cu uleiul, rezultând o compoziție ca o smântână groasă. Primul aluat se întinde cu sucitorul, iar pe deasupra se pune jumătate din amestecul de făină și ulei. Se împăturește / rulează, după care se întinde din nou cu sucitorul și se pune deasupra restul de amestec de făină și ulei. Se împăturește din nou, se întinde din nou și iar se împăturește, după care se lasă lasă la frigider 1-2 ore, învelit în folie de plastic.
Merele se taie în feliuțe subțiri.
Întindem aluatul și îl tăiem în fâșii cu o lungime de aprox. 15 cm și o lățime de aprox. 5 cm. Presărăm scorțișoară, după care așezăm feliile de mere una lângă alta, lăsând capetele libere aprox. 2-3 cm. Rulăm aluatul și punem coșulețul în tava de brioșe. Se coace la foc potrivit.
Înainte de servire se adaugă deasupra miere.
Notă: În loc de aluatul preparat în casă, se poate folosi aluat de foitaj din comerț.
rulou cu mere

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.